INTERIJERI

U današnjem modernom i tehnološkom svijetu bitno je da dizajneri interijera usredotoče svoje pozornosti na 3D vizualizacije i proširenu stvarnost kako bi najbolje predstavili konceptualizaciju potencijalnim klijentima.

Evo nekoliko razloga zašto:

  1. 3D modeli nude razinu realizma koju ilustracije ne nude

Iako postoji nekoliko umjetnika koji mogu stvoriti zapanjujuće i fotorealistične crteže ručno, to je beznačajno. Najviše što se može očekivati jest ​​da će klijent razumjeti cjelokupni koncept i dizajn te da različiti uzorci koje smo donijeli daju dojam o tome što se može očekivati od projekta. Međutim, s 3D modelom klijentu se daje realan pogled na ono što on ili ona može očekivati ​​od dizajnerskih usluga. Nema potrebe donositi različite uzorke na sastanak ili reći “ako to možete zamisliti” jer će klijent imati jasnu viziju dizajna interijera koju predlažete.

2. 3D vizualizacija nudi mogućnost revizije

Možda je jedna od najvećih prednosti dizajnera interijera usmjerena na njihovu pozornost na 3D vizualizaciju, bila sposobnost provođenja revizije bez potrebe za pokretanjem procesa konceptualizacije. Tradicionalna ilustracija (tj. olovka, marker i tinta) ima vrlo malo prostora za fluktuaciju nakon dovršetka ilustracije. Istina, možete upotrijebiti papir za izradu modela i imati nekoliko slojeva elemenata za kretanje i pozornicu, ali ovo je pomalo težak i ograničen zadatak.

     3. Proširena stvarnost

Ako ste pomalo upoznati s 3D modeliranjem i prikazivanjem i želite donijeti novu razinu vašim konceptualizacijama, razmislite o korištenju proširene stvarnosti. Da biste to učinili, trebate spojiti svoje 3D modele skriptiranjem pomoću programa poput Unreal ili Unity. To će potencijalnom klijentu omogućiti prohodnost vizualnog prostora u stvarnom svijetu. To se ne preporučuje za novaka u 3D-u jer postoje određeni parametri i više su uključeni u proces nego jednostavno postavljanje unutarnjeg prostora i prikazivanje.